Kyllingkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og tyttebær

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Laktosefri

Kyllingkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Oksebuljong
1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 633 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brun gjerne kyllingkakene i gryten med litt olje før du begynner å lage den brune sausen. Da får de en fin gyllen farge.

Skyll eller skrell potetene, og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i skiver. Kok potetene i lettsalatet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden, og ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden. 
 Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Stek blandingen under omrøring, til den har fått en nøttebrun farge. Spe på med 3 dl vann, litt etter litt. Ha i oksebuljongen og kyllingkakene (se tips). Kok opp, skru ned varmen og la sausen og kyllingkakene småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kakene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. 
 Server de rørte tyttebærene til retten. God middag!
God middag!