Laktosefri
Glutenfri
Enkel bacalao med torsk og paprika
4.07 (119)
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftig torsk, fyldige tomater og løk står for en autentisk matopplevelse med middelhavsinspirerte smaker.
Saftig torsk, fyldige tomater og løk står for en autentisk matopplevelse med middelhavsinspirerte smaker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Hakkede tomater
1 boks
Chiliflak
¼ pakke
Torskefilet
165 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 629 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Rens og kutt paprikaen i store terninger. Kutt potetene i fire.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de hakkede tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
Ha 1 ss olivenolje og litt grovkvernet pepper over retten ved servering.
God middag!