20-30
Roede
Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og magre kjøttpølser
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne suppen smaker minst like godt dagen etterpå.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Grønnsakssuppe
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Gulrøtter
200 g
Kålrot
300 g
Purre
1 stk
Poteter
350 g
Magre kjøttpølser (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
200–400 g
Vann
1,2 l
Tilbehør
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 674 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Eventuelt kan du lage stekte pølser med stekt purreløk, kokte rotgrønnsaker og potetbåter.
- Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
- Grønnsakssuppe: Kok opp 1,2 liter vann i en kjele, og ha i buljongen. Skrell gulrøttene og kålroten. Snitt purren på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt gulrøttene, kålroten og potetene i terninger. Kutt purren i skiver, og skjær pølsene i biter.
- Grønnsakssuppe, fortsettelse: Ha gulrøttene, kålroten, purren og potetene i kjelen fra punkt 1. Kok opp, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Tilsett pølsebitene når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med mer vann om det trengs.
- Tilbehør: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering. Skyll, tørk og finhakk persillen. Server bladpersillen og pitabrødene til grønnsakssuppen.
- Restetips: Om det skulle være noen rester igjen, egner de seg godt til frysing. Eller kok den opp igjen til lunsj eller middag, innen et par dager.
- Suppe: 500 g Pitabrød: 1 stk Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).