25-35
Laktosefri
Vegetar
Hjemmelaget vegetarisk gulrot- og søtpotetsuppe med ingefær, chili og kikerter
Gulrot- og søtpotetsuppe er en ekte hverdagshelt. Ingefæren gir suppen nydelig sting. Reddik, eple, koriander og kjerner er deilig topping.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- rug
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Gulrot- og søtpotetsuppe
Gulrøtter
2 stk
Søtpotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokoskrem
2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
6 dl
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Kikerter
½ pakke
Koriander
1 bunt
Reddiker
1 bunt
Norsk eple
1 stk
Lime
½ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 885 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kikertene kan varmes i suppen etter at suppen er mikset hvis du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Gulrot- og søtpotetsuppe: Skrell og kutt gulrøttene, søtpoteten og løken i terninger. Skyll og del limen i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og ingefærblandingen i 2–3 minutter. Ha i gulrøttene og søtpoteten, og stek videre 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen, 6 dl vann og grønnsaksbuljongen, og la suppen koke i 15–18 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og juster konsistensen med litt vann hvis det trengs. Smak til suppen med saften fra halve limen, salt og pepper.
- Rustikke multibrød: Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
- Tilbehør: Skyll kikertene i et dørslag. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kikertene i 2 minutter, og krydre dem med salt og pepper. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt reddikene og eplet i tynne skiver. Kutt resten av limen i båter, og ha tilbehøret i serveringsskåler.
- Servering: Topp suppen med kikertene, kjerneblandingen, reddikskivene, epleskivene og korianderen. Server de rustikke multibrødene og limebåtene til retten.