Laktosefri
Vegetar
Hjemmelaget vegetarisk gulrot- og søtpotetsuppe med ingefær, chili og kikerter
4.28 (344)
Under 35 min
14 Ingredienser
Gulrot- og søtpotetsuppe er en ekte hverdagshelt. Ingefæren gir suppen nydelig sting. Reddik, eple, koriander og kjerner er deilig topping.
Gulrot- og søtpotetsuppe er en ekte hverdagshelt. Ingefæren gir suppen nydelig sting. Reddik, eple, koriander og kjerner er deilig topping.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
2 stk
Søtpotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokoskrem
2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
6 dl
Rustikke multibrød
2 stk
Kikerter
½ pakke
Koriander
1 bunt
Reddiker
1 bunt
Norsk eple
1 stk
Lime
½ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 885 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 92 g
- Protein: 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kikertene kan varmes i suppen etter at suppen er mikset hvis du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene, søtpoteten og løken i terninger. Skyll og del limen i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og ingefærblandingen i 2–3 minutter. Ha i gulrøttene og søtpoteten, og stek videre 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen, 6 dl vann og grønnsaksbuljongen, og la suppen koke i 15–18 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og juster konsistensen med litt vann hvis det trengs. Smak til suppen med saften fra halve limen, salt og pepper.
Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
Skyll kikertene i et dørslag. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kikertene i 2 minutter, og krydre dem med salt og pepper. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt reddikene og eplet i tynne skiver. Kutt resten av limen i båter, og ha tilbehøret i serveringsskåler.
Topp suppen med kikertene, kjerneblandingen, reddikskivene, epleskivene og korianderen. Server de rustikke multibrødene og limebåtene til retten.
God middag!