20-30
Laktosefri
Vegetar
Tofu katsu med ris og frisk agurksalat med sesamfrø
«Tofu katsu» er en japansk rett, der man panerer og friterer tofuen, serverer den på ris og topper den med en god saus. Her med en syrlig agurksalat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olje
- salt
Ris
Jasminris
135 g
Tofu katsu
Maisstivelse
1 pakke
Panko (Hvete)
75 g
Lime
½ stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
Egg (Egg)
1–2 stk
Frisk agurksalat
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Tilbehør
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 779 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 105 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Tofu katsu: Ha maisstivelsen i en skål, pankoen i en annen, og visp sammen eggene i en tredje skål. Skyll og finriv skallet fra halve limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland limeskallet og ønsket mengde av det røkte chilikrydderet med eggene. Tørk tofuen med litt tørkepapir, og del den i omtrent 3 cm tykke skiver. Vend tofuskivene i maisstivelsen, deretter i eggeblandingen, og til slutt i pankoen. Ha tofuskivene over på en tallerken.
- Frisk agurksalat: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de er gylne. Ha sesamfrøene over i en skål.
- Frisk agurksalat, fortsettelse: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver på skrå. Ha agurken og løken over i en skål, og vend inn saften fra limen, litt salt og 1 ts sukker. Topp med sesamfrøene og eventuelle rester av det røkte chillikrydderet.
- Tofu katsu, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den panerte tofuen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gyllen.
- Tilbehør: Server den kinesiske wok- og dippsausen til retten.