30-40
Vegetar
Tunisisk shakshouka - tomatsaus med egg, ovnsbakt squash, feta og rustikke multibrød
Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
Ovnsbakt squash
Squash
1 stk
Tomatsaus
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpuré
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Shakshouka
Egg (Egg)
4 stk
Tilbehør
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Spinat
50 g
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Topping
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Bladpersille
1 bunt
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 664 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne spinaten inn i tomatsausen før eggene knekkes i.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakt squash: Skyll og kutt squashen i skiver. Fordel squashskivene utover i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek skivene i ovnen i 10–15 minutter.
- Tomatsaus: Skrell sjalottløken og hvitløksfeddet, og skyll paprikaen. Finhakk hvitløken, og kutt løken og paprikaen i tynne skiver.
- Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, 2 ts av kryddermiksen og 1 ts av chiliflakene i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett deretter de hakkede tomatene, tomatpuréen, 2 dl vann, 1 ts sukker og litt salt og pepper. Skru ned varmen, og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
- Shakshouka: Ha de ovnsbakte squashskivene i tomatsausen. Lag deretter 4 fordypninger i overflaten på tomatsausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Legg på lokket igjen, og la det hele småkoke videre i 5–8 minutter.
- Tilbehør: Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken. Skyll spinaten, ha den i en skål, og topp med litt olivenolje. Server spinaten og hvitløksdressingen til retten.
- Topping: Smuldre fetaosten over shakshoukaen. Skyll, tørk og grovhakk persillen, og strø den og ønsket mengde av chiliflakene over retten. Sett stekepannen rett på bordet, og dypp multibrødene i tomatsausen.