30-40
Roede
Glutenfri
Kylling i daddelchutneysaus med frisk myntesalat, poteter og yoghurtdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- soyasaus
- vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakte poteter
Poteter
350 g
Garam masala
½–1 pakke
Olje
1 ts
Kyllingbryst i daddelchutneysaus
Kyllingbryst med skinn
300 g
Limeskall
1 ts
Daddelchutney
1 glass
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
2 dl
Olje
1 ts
Frisk myntesalat
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Mynte
½ pakke
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Yoghurtdressing
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Mynte
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 555 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakte poteter: Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, garam masala krydderet, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
- Kyllingbryst i daddelchutneysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen og stek den videre i 2–3 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen med salt og pepper, og ha den over i en ildfast form.
- Kyllingbryst i daddelchutneysaus, fortsettelse: Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen limeskallet, daddelchutneyen, 2 ss soyasaus og 2 dl vann i en skål. Smak til med litt saft fra limen. Hell daddelchutneysausen over kyllingen, og stek det hele i ovnen under potetene i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter når den er ferdig stekt, og skjær den i skiver.
- Frisk myntesalat: Skyll agurken, tomaten og mynten. Kutt agurken i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Kutt tomaten i tynne båter. Skrell rødløken. Finhakk mynten og rødløken. Ha grønnsakene og halvparten av mynten i en serveringsskål, og bland inn saften fra resten av limen. Krydre med litt salt og pepper.
- Yoghurt dressing: Ha yoghurten og resten av mynten i en liten skål, og smak til med litt salt og pepper.
- Poteter: 150 g Kylling: 125 g Myntesalat: 150 g Yoghurtdressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).