15-20
Laks i teriyaki- og limesaus med potetmos, reddiker og gulrøtter
Den fete og gode laksen sammen med en litt salt og umamirik saus er nydelig klassiker. Noen vil også kalle det barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
Gulrøtter og reddiker
Gulrøtter
2 stk
Reddiker
1 pakke
Laks og teriyaki- og limesaus
Gressløk
½ bunt
Laksefilet (Fisk)
270 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Lime
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 674 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel laksen i en ildfast form, og stek fisken i ovnen på 180 grader i 8–10 minutter.
- Potetmos: Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Gulrøtter og reddiker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kutt reddikene i to. Kok reddikene og gulrøttene i 3–4 minutter.
- Laks i teriyaki- og limesaus: Finhakk gressløken. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør, teriyakisausen, gressløken og litt av saften fra limen mot slutten av steketiden. Øs blandingen over fisken mens den steker.
- Nyt måltidet!