25-35
Fiskegrateng med eple- og kålsalat og urtedressing
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
650 g
Panering
½ pakke
Smør (Melk)
1–2 ss
Frisk kålsalat
Hodekål
200 g
Rødløk
½–1 stk
Norsk eple
1 stk
Tilbehør
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 638 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne kålsalaten og urtedressingen sammen i en skål.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Fiskegrateng: Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 1–2 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Frisk kålsalat: Ta av det ytterste laget på kålen og skrell løken. Kutt kålen og løken i tynne strimler. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Bland kålen, løken og eplet sammen i en salatbolle, og ha over litt olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper.
- Tilbehør: Server urtedressingen til retten.
- Vel bekomme!