Elgkarbonader i sjysaus med hjemmelaget potetmos, brokkoli og tyttebær
20-30
Glutenfri

Elgkarbonader i sjysaus med hjemmelaget potetmos, brokkoli og tyttebær

Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. God og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Elgkarbonader og sjysaus

elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
sjysaus
Sjysaus (Melk)
1 pakke

Kokt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 715 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.

  1. Potetmos: Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Elgkarbonader og sjysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over sjysausen, og kok opp.
  3. Brokkoli: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 2–3 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.  
  4. Potetmos, fortsettelseSil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.   
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.