30-40
Lapskaus med Røros-flatbrød
Nyt ekte tradisjonsmat med denne smakfulle lapskausen. Røros-flatbrødet har fått Spesialitet-merket for sin kvalitet og historie.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Lapskaus
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Gul løk
1 stk
Svineknoke
1 stk
Kjøttpølse (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
400 g
Hønsebuljong
2 pakke
Vann
5 dl
Tilbehør
Bladpersille
1 bunt
Røros-flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 722 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å spare tid, kan du skylle potetene i stedet for å skrelle dem.
- Lapskaus: Skrell og kutt potetene, gulrøttene, kålroten og løken i terninger. Ta svineknoken ut av pakken, og spar på kraften fra pakken. Plukk kjøttet fra benet, og skjær det og kjøttpølsene i terninger.
- Lapskaus, fortsettelse: Ha grønnsakene i en stor kjele, tilsett 5 dl vann, kraften fra kjøttpakken og hønsebuljongen, og kok opp. La grønnsakene trekke i suppen i 20–25 minutter, eller til de er møre og potetene har jevnet lapskausen. Tilsett kjøttet og pølsene når det gjenstår omtrent 10 minutter av lapskausens koketid. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Skyll og finhakk persillen, og topp retten med den. Server Røros-flatbrødene til retten.