20-30
Laktosefri
Glutenfri
Svinekam med brokkoliris, syltet rødløk og currydressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Brokkoliris
Jasminris
135 g
Brokkoli
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
½ ss
Svinekam
Svinekam
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Tilbehør
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 818 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du syltet rødløk til overs, kan du oppbevare den i en tett beholder i kjøleskapet. Syltet rødløk holder seg fint i kjøleskapet i et par uker.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Brokkoliris: Tilbered risen som anvist på pakken. Riv brokkolien på den grove siden av et rivjern.
- Svinekam: Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile frem til servering.
- Brokkoliris, fortsettelse: Skrell og finhakk sjalottløken. Del reddikene i båter. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Tilsett den grovrevne brokkolien og reddikene, og stek videre i 2–3 minutter. Vend inn jasminrisen og ½ ss smør, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen, salt og pepper.
- Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten.