Salad de Chèvre Chaud - Linsesalat med bakte rødbeter, chèvre, valnøtter og fiken
20-30
Vegetar

Salad de Chèvre Chaud - Linsesalat med bakte rødbeter, chèvre, valnøtter og fiken

En deilig fransk salat med bakte beter, toast med bakt chèvre, fiken og sennepsvinaigrette. En rett proppa full med harmoniske smaker!

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • valnøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bete- og linsesalat

belugalinser
Belugalinser
½ pakke
rødbete
Rødbete
1 stk
timian- og rosmarin blanding
Timian- og rosmarin blanding
½–1 pakke
rødløk
Rødløk
1 stk
fiken
Fiken
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
krutonger
Krutonger (Hvete)
1 pakke
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Olivenolje
1 ss

Chèvre Chaud

grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
honning
Honning
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 962 kcal
  • Fett 57 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutter du osten, kan det være lurt å fukte kniven med varmt vann, slik at osten ikke setter seg fast på knivbladet.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Bete- og linsesalat, forberedelse: Tilbered linsene som anvist på pakken. Skrell og kutt rødbeten i tynne båter og fordel dem i en ildfast form. Ha over litt olivenolje og krydre med timian- og rosmarinkrydderet og litt salt. Stek rødbeten nederst i ovnen i omtrent 20 minutter, til den er mør.
  3. Bete- og linsesalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en salatbolle, og vend inn 1 ss eddik og 1 ss olivenolje. Skyll og kutt fikenen i båter. Skyll og kutt salaten i grove strimler.
  4. Chevre Chaud: Kutt bagetten i tykke skiver på skrå, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ringle over olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Riv eller kutt (se tips) chèvren i skiver, og ha dem over bagettskivene. Fordel honningen over hver av skivene, og stek chèvre chauden øverst i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til osten er gyllen. 
  5. Bete- og linsesalat, fortsettelse: Vend linsene, rødbetene og sennepsvinaigrettensammen med løken i bollen. Vend forsiktig inn hjertesalaten og valnøttene, og topp med krutongene og fikenbåtene.    
  6. Server bete- og linsesalaten i salatbollen eller ha den over på et stort fat, og topp med chèvre chauden. Bon appètit!