Filetstykke av svin med hasselbackpoteter, rotmos og steinsoppsaus
35-45
Roede
Laktosefri

Filetstykke av svin med hasselbackpoteter, rotmos og steinsoppsaus

Mørt filetstykke av svin med rotmos og fyldig soppsaus er god og varmende vintermat.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • margarin
  • hvetemel
  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • pepper

Hasselbackpoteter

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
timian
Timian
½ bunt
Olje
½ ss

Rotmos

gulrøtter
Gulrøtter
200 g
kålrot
Kålrot
300 g
Margarin (Melk)
1 ss

Filetstykke av svin og steinsoppsaus

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
timian
Timian
½ bunt
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
Olje
½ ss
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Vann
4 dl
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 506 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer når du steker kjøttet i ovnen, og ta det ut når temperaturen viser 64 grader. La det hvile som anvist i fremgangsmåten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Hasselbackpoteter: Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt henger sammen i bunnen. Skrell og finhakk begge hvitløksfeddene. Skyll timianen, og dra timianbladene av stilkene. Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt, pepper, halvparten av hvitløken og halvparten av timianbladene. Stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekt og sprø.
  3. Rotmos: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Kok gulrøttene og kålroten i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og tilsett 1 ss margarin. Bruk en stavmikser eller stapper, og mos grønnsakene sammen. Smak til med salt og pepper. 
  4. Filetstykke av svin: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, til det har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det videre i ovnen, under potetene, siste 8–10 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og skjær det i skiver før servering.  
  5. Steinsoppsaus: Børst soppen fri for jord, og kutt dem i skiver. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels varme. Tilsett litt olje, og stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i resten av hvitløken og timianbladene. Stek det hele videre i et par minutter, til hvitløken er blank. Visp inn steinsoppulveret, hønsebuljongen, 2 ss hvetemel og 4 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med 1–2 ss soyasaus, og litt salt og pepper.
  6. Vel bekomme!
  1. Kjøtt: 125 g Poteter: 150 g Rotmos: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).