Filetstykke av svin med hasselbackpoteter, rotmos og steinsoppsaus
Roede
Laktosefri

Filetstykke av svin med hasselbackpoteter, rotmos og steinsoppsaus

4.29 (464)
Under 45 min
11 Ingredienser
Mørt filetstykke av svin med rotmos og fyldig soppsaus er god og varmende vintermat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • margarin
  • hvetemel
  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Olje
½ ss
Gulrøtter
200 g
Kålrot
300 g
Margarin
1 ss
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Sjampinjong
100 g
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Olje
½ ss
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Vann
4 dl
Soyasaus
1–2 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 506 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer når du steker kjøttet i ovnen, og ta det ut når temperaturen viser 64 grader. La det hvile som anvist i fremgangsmåten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt henger sammen i bunnen. Skrell og finhakk begge hvitløksfeddene. Skyll timianen, og dra timianbladene av stilkene. Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt, pepper, halvparten av hvitløken og halvparten av timianbladene. Stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekt og sprø.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Kok gulrøttene og kålroten i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og tilsett 1 ss margarin. Bruk en stavmikser eller stapper, og mos grønnsakene sammen. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, til det har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det videre i ovnen, under potetene, siste 8–10 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og skjær det i skiver før servering.  
Børst soppen fri for jord, og kutt dem i skiver. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels varme. Tilsett litt olje, og stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i resten av hvitløken og timianbladene. Stek det hele videre i et par minutter, til hvitløken er blank. Visp inn steinsoppulveret, hønsebuljongen, 2 ss hvetemel og 4 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med 1–2 ss soyasaus, og litt salt og pepper.
Vel bekomme!
125 g Poteter: 150 g Rotmos: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!