Roede
Vegetar
Fattoush-libanesisk brødsalat med friske grønnsaker, kikerter og fetaost
3.98 (80)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Fullkornspita
2 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Kikerter
1 pakke
Lett urtedressing
½ pakke
Sitron
½ stk
Fetaost
50–100 g
Olje
1 ts
Ajvar
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 499 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del pitabrødene i små biter. Fordel brødbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og kryddermiksen. Stek brødene i stekeovnen i 6–8 minutter, til de er sprø.
Skyll hjertesalaten, tomaten, agurken og reddikene. Skrell sjalottløken, og kutt den og reddikene i tynne skiver. Kutt agurken og tomaten i terninger. Del hjertesalaten i mindre biter. Skyll kikertene i et dørslag. Skyll sitronen godt og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Bland grønnsakene og kikertene sammen i en stor salatbolle, og vend inn brødbitene, urtedressingen, sitronskallet, litt sitronsaft, salt og pepper. Fordel salaten på et stort fat, og smuldre over fetaosten.
Server ajvaren ved siden av.
Middagsrester? Ta vare på middagsrestene i en matboks i kjøleskapet, og spis dem til lunsj dagen etter.
400 g Ajvar: 1 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!