Fiskekaker med knuste krydderpoteter, grønnsakssalat og limeaioli
15-20
Glutenfri

Fiskekaker med knuste krydderpoteter, grønnsakssalat og limeaioli

Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her serveres de med smakfulle krydderpoteter og stekte grønnsaker - med en deilig klatt aioli på toppen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper

Knuste krydderpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Grønnsakssalat

rødløk
Rødløk
½–1 stk
strimlet wokmiks
Strimlet wokmiks
150 g
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss

Limeaioli med eple

norsk eple
Norsk eple
1 stk
lime
Lime
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 630 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. 
  2. Knuste krydderpoteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Fiskekaker: Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
  4. Grønnsakssalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha det i en skål. Vend inn 1 ts sukker, 1 ss eddik og litt salt og pepper. La løken marinere til resten av retten er klar, og vend inn wokmiksen rett før servering. 
  5. Limeaioli med eple: Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finriv litt av skallet (kun det grønne) på limen. Bland epleterningene med aiolien i en skål, og smak til med limeskallet, saft fra limen og litt salt og pepper.
  6. Knuste krydderpoteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Rør inn 1 ss smør, og smak til med sitruskrydderet.
  7. Vel bekomme!