Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré, ovnsbakt romanesco og baconsmør
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Romanesco
½ stk
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Smør
1 ss
Lyrfilet
325 g
Baconterninger
150 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 510 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Klem litt sitronsaft over fisken ved servering for en friskere smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Del romanescoen i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og kutt potetene i fire. Fordel romanescoen og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i jevnstore biter. Kok gulrøttene i 8–10 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Kjør gulrøttene og 1 ss smør, til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter. Bland inn 1 ss smør det siste minuttet av steketiden.
God middag!
God middag!