Butter chicken med stekte grønnsaker, korianderris og mangochutney
Glutenfri

Butter chicken med stekte grønnsaker, korianderris og mangochutney

4.27 (402)
Under 35 min
13 Ingredienser
Butter chicken er en nydelig indisk rett som opprinnelig lages med yoghurt. Denne versjonen lages med crème fraîche og kryddersmør, og bør prøves.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
½ stk
Olje
3 ss
Skivet kyllingfilet
300 g
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Tomatpuré
1 ss
Butter chicken-paste
½–1 glass
Lett crème fraîche
300 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Mangochutney
1 glass
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1252 kcal
  • Fett: 68 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Sett en ildfast form inn i stekeovnen, og varm opp ovnen til 240 grader varmluft.  
 Tilbered risen som anvist på pakken. Finhakk korianderen, og ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere. 
 Skrell rødløken og hvitløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove biter, og del hvitløken i fire. Skyll sitronen godt, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland 1 ss olje, hvitløken, sitronskallet, litt salt og pepper med grønnsakene. Ta formen ut av ovnen, og ha i 2 ss olje. Ha grønnsakene i den ildfaste formen, og stek grønnsakene i 8–10 minutter. 
 Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen, og fres den med kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i crème fraîchen og 1 dl vann, og la alt småkoke i omtrent 10 minutter. Rør inn korianderen rett før servering. 
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og mangochutneyen til retten.
God middag!