Glutenfri
Elgkarbonader i sjysaus med hjemmelaget potetmos, brokkoli og tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser
Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. God og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.
Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. God og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Melk
1 dl
Smør
½ ss
Elgkarbonader
360 g
Sjysaus
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 715 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over sjysausen, og kok opp.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 2–3 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!