Wokkede grønnsaker med skinke, rødbethummus og ris
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Wokkede grønnsaker med skinke, rødbethummus og ris

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • salt
  • olje
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Rødbethummus

sitron
Sitron
½–1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kikerter
Kikerter
½ pakke
sous vide-rødbeter
Sous vide-rødbeter
½ pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
½–1 pakke

Wokkede grønnsaker og skinke

prosciutto cotto
Prosciutto cotto
100 g
wokmiks m/grønnkål
Wokmiks m/grønnkål
300 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 821 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene inneholder mye farge. Ta på et forkle, så slipper du å få flekker på klærne. Bruk gjerne plasthansker og et skjærebrett av plast også.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Rødbethummus: Skyll sitronen og ruccolaen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen, og legg det i en skål. Skrell hvitløksfeddet. Sil av laken fra kikertene og ha dem over i et litermål. Ha rødbetene, hvitløkefeddet, aiolien, saften fra halve sitronen og ønsket mengde av paprikakrydderet over i litermålet med kikertene. Bruk en stavmikser eller blender og kjør det hele sammen. Smak til med litt salt. Hvis hummusen blir for tykk, kan du spe med litt kaldt vann til ønsket konsistens. Ha hummusen over i en serveringsskål, og dryss over sitronskallet og ruccolaen ved servering.  
  3. Wokkede grønnsaker og skinke: Kutt skinken i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Ha i wokmiksen, og stek grønnsakene i omtrent 2 minutter. Tilsett skinken og balsamicovinaigretten, og stek det videre under omrøring, i omtrent 1 minutt. Smak til woken med litt salt og pepper. Grønnsakene skal ha litt tyggemotstand når de er ferdige. 
  4. Kutt resten av sitronen i båter, og server dem og rødbethummusen til retten. God middag!