Laktosefri
Glutenfri
Wokkede grønnsaker med skinke, rødbethummus og ris
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Salt
- olje
- pepper
Basmatiris
135 g
Sitron
½–1 stk
Ruccola
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
½ pakke
Sous vide-rødbeter
½ pakke
Aioli
½–1 pakke
Paprikakrydder
½–1 pakke
Skinkebiff
100 g
Wokmiks m/grønnkål
300 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 876 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbetene inneholder mye farge. Ta på et forkle, så slipper du å få flekker på klærne. Bruk gjerne plasthansker og et skjærebrett av plast også.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll sitronen og ruccolaen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen, og legg det i en skål. Skrell hvitløksfeddet. Sil av laken fra kikertene og ha dem over i et litermål. Ha rødbetene, hvitløkefeddet, aiolien, saften fra halve sitronen og ønsket mengde av paprikakrydderet over i litermålet med kikertene. Bruk en stavmikser eller blender og kjør det hele sammen. Smak til med litt salt. Hvis hummusen blir for tykk, kan du spe med litt kaldt vann til ønsket konsistens. Ha hummusen over i en serveringsskål, og dryss over sitronskallet og ruccolaen ved servering.
Kutt skinken i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Ha i wokmiksen, og stek grønnsakene i omtrent 2 minutter. Tilsett skinken og balsamicovinaigretten, og stek det videre under omrøring, i omtrent 1 minutt. Smak til woken med litt salt og pepper. Grønnsakene skal ha litt tyggemotstand når de er ferdige.
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem og rødbethummusen til retten. God middag!
God middag!