Varm høstsalat med gresskar, linser, chevre og tynnskåret svinekam
30-40
Roede
Glutenfri

Varm høstsalat med gresskar, linser, chevre og tynnskåret svinekam

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakt gresskar

flaskegresskar
Flaskegresskar
½–1 stk
Olje
½ ts

Høstsalat

belugalinser
Belugalinser
½–1 pakke
rødløk
Rødløk
1 stk
appelsin
Appelsin
½–1 stk
tranebær
Tranebær
1 pakke
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
50 g

Tynnskåret svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
150 g
Olje
1 ts

Dressing

honning
Honning
1 pakke
sitron
Sitron
1 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 679 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt gresskar: Skrell og kutt gresskaret i grove biter. Fordel det på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Høstsalat: Tilbered linsene som anvist på pakken. Avkjøl dem raskt under kaldt vann når de er ferdig kokt. 
  4. Tynnskåret svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer det i tynne strimler.
  5. Dressing: Ha honningen i en skål, og bland inn saften fra sitronen og 1 ss olivenolje. 
  6. Høstsalat, fortsettelse: Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt appelsinen i terninger og chevren i mindre biter. Ha løken, appelsinen og tranebærene i en stor serveringsskål, og bland inn linsene, gresskaret, kjøttet og dressingen, og topp med chevren. 
  7. Vel bekomme!
  1. Høstsalat: 350 g Chevre: 20 g Energiinnhold: ca. 530 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).