Nachos med kyllingkjøttdeig og svarte bønner, tomatsalsa, avokadohummus og rømme
20-30
Glutenfri

Nachos med kyllingkjøttdeig og svarte bønner, tomatsalsa, avokadohummus og rømme

Meksikansk streetfood bugner av farger og smaker. Varme nachos med kylling og friske grønnsaker passer like bra til hverdag som til fest.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Topping

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
lime
Lime
½ stk
rød chili
Rød chili
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
Sukker
1 ts

Kyllingkjøttdeig og bønner

svarte bønner
Svarte bønner
380 g
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
½–1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke

Nachos

nachochips
Nachochips
½–1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Servering

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
avokadohummus
Avokadohummus
½–1 pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
100 g
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1155 kcal
  • Fett 64 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 65 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland salsaen med kyllingkjøttdeigen og bønnene etter at det er stekt.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Topping: Skrell og kutt sjalottløken i tynne strimler. Bland saften fra halve limen med 1 ts sukker i en skål, og vend løken i laken. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. 
  3. Kyllingkjøttdeig og bønner: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i paprikakrydderet, ønsket mengde av chilimiksen og de svarte bønnene. Stek det hele videre i 3–4 minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
  4. Nachos: Fordel nachosen på et stekebrett med bakepapir, eller i en ildfast form. Ha den revne osten over chipsene, og stek det i ovnen i 5–6 minutter, eller til osten er gyllen. Fordel den varme kyllingen og bønnene utover chipsene, og spre toppingen over før servering.
  5. Servering: Ha rømmen, avokadohummusen og salsaen i hver sin serveringsskål. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.