Stekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker, soppsaus og rørte tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Soppsaus
1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Persillade
½–1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 582 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er det stekesjy igjen i pannen etter kjøttet, kan du tilsette det i sausen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og løken i båter. Ha potetene, gulrøttene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha brokkolien i en skål og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel brokkolien på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 10–15 minutter av steketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med persilladen mot slutten av steketiden.
Server tyttebærene til retten.
God middag!