Stekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker, soppsaus og rørte tyttebær
20-30

Stekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker, soppsaus og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½ stk

Saus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Stekt svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 582 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er det stekesjy igjen i pannen etter kjøttet, kan du tilsette det i sausen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og løken i båter. Ha potetene, gulrøttene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha brokkolien i en skål og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel brokkolien på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 10–15 minutter av steketiden. 
  3. Saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  4. Stekt svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med persilladen mot slutten av steketiden. 
  5. Tilbehør: Server tyttebærene til retten.