Paprikakrydret laks med ovnsbakte søtpotetstaver og kålsalat
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Paprikakrydret laks med ovnsbakte søtpotetstaver og kålsalat

4.27 (584)
Under 30 min
9 Ingredienser
Den uimotståelige kombinasjonen av vitaminrik laks og tørket røkt paprika setter smaksløkene i gang. Kos deg litt ekstra med denne smakfulle retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Olje
½ ss
Rødkål
300 g
Gulrot
1 stk
Norsk eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 636 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Paprikakrydderet er litt sterkt, så det holder med litt til de minste. Du kan også steke fisken i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt olje eller margarin. Tilsett gjerne litt olivenolje i kålsalaten for en rundere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i omtrent 20 minutter.
 Kutt rødkålen i tynne strimler. Skrell gulroten, og grovriv gulroten og eplet på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og del appelsinen i fileter. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Bland sammen rødkålen, gulroten, eplet og appelsinen i en salatbolle, og smak til med 2 ss soyasaus, salt og pepper. Klem over saften fra appelsinskallet, og dryss persillen over kålsalaten.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med ønsket mengde av paprikakrydderet og litt salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Server curry- og mangodressingen til retten.
125 g Søtpotet: 100 g Kålsalat: 150 g Karri- og mangodressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!