Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus med gulrot- og appelsinsalat og sprøstekt pepperoni
4.32 (374)
Under 20 min
7 Ingredienser
Med sprøstekt pepperoni, får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.
Med sprøstekt pepperoni, får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- salt
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Fiskeboller i hvit saus
700 g
Pepperoni
50-100 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 878 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme fiskebollene i et vannbad. Kok opp en kjele med vann, legg posen med fiskebollene i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i små terninger. Bland gulrøttene og appelsinen i en serveringsskål. Vend inn 1 ts sukker, og smak til med saften fra den halve sitronen.
Hell fiskebollene og den hvite sausen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i 8–10 minutter, eller til fiskebollene er gjennomvarme.
Skjær pepperoniskivene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i 4–5 minutter, til den er gyllen og sprø.
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.
God middag!