Fiskekaker med rotgrønnsaker, knuste persillepoteter og aioli
Glutenfri

Fiskekaker med rotgrønnsaker, knuste persillepoteter og aioli

4.13 (168)
Under 30 min
8 Ingredienser
Noe så lettvint og godt som fiskekaker skal du lete lenge etter. Her får du dem med sprø kålrot og persillepoteter, som tar en tilbake til barndommen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 741 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos hvis du foretrekker det. Skrell potetene, og kok dem i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet, knus potetene, og rør inn melk og smør til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk persillen. 
 Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i tynne strimler.  
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie, slik at de holder seg varme frem til servering. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter. Bland inn spinaten og stek det hele i omtrent 2 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Krydre med salt og pepper.  
 Hell vannet av potetene, og knus dem lett med en gaffel eller sleiv. Rør inn 1 ss smør og persillen, og krydre med salt og pepper. 
Server aiolien til retten. 
God middag!