Glutenfri
Fiskekaker med rotgrønnsaker, knuste persillepoteter og aioli
4.13 (168)
Under 30 min
8 Ingredienser
Noe så lettvint og godt som fiskekaker skal du lete lenge etter. Her får du dem med sprø kålrot og persillepoteter, som tar en tilbake til barndommen.
Noe så lettvint og godt som fiskekaker skal du lete lenge etter. Her får du dem med sprø kålrot og persillepoteter, som tar en tilbake til barndommen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Smør
1 ss
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Fiskekaker
360 g
Aioli
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 741 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos hvis du foretrekker det. Skrell potetene, og kok dem i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet, knus potetene, og rør inn melk og smør til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk persillen.
Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i tynne strimler.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie, slik at de holder seg varme frem til servering.
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter. Bland inn spinaten og stek det hele i omtrent 2 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Krydre med salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og knus dem lett med en gaffel eller sleiv. Rør inn 1 ss smør og persillen, og krydre med salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!