Panert torsk med ovnsbakte potetchunks, syltede grønnsaker og sennep- og dilldressing

Panert torsk med ovnsbakte potetchunks, syltede grønnsaker og sennep- og dilldressing

4.18 (709)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 624 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne en grønnsaksskreller, ostehøvel eller mandolin til å lage lange, tynne bånd av agurken og gulrøttene.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Kutt potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.   
 Skyll agurken, og skrell løken og gulroten. Kutt agurken, rødløken og gulroten i tynne skiver, og ha det i en serveringsskål (se tips). Rør inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt. 
 Legg fisken på brettet med potetene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid.
 Rør sammen yoghurten og kryddermiksen i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper. 
Nyt måltidet!
God middag!