Panert torsk med ovnsbakte potetchunks, syltede grønnsaker og sennep- og dilldressing
4.18 (709)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Panert torsk
360 g
Yoghurt
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 624 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne en grønnsaksskreller, ostehøvel eller mandolin til å lage lange, tynne bånd av agurken og gulrøttene.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kutt potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Skyll agurken, og skrell løken og gulroten. Kutt agurken, rødløken og gulroten i tynne skiver, og ha det i en serveringsskål (se tips). Rør inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt.
Legg fisken på brettet med potetene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid.
Rør sammen yoghurten og kryddermiksen i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
Nyt måltidet!
God middag!