Lettsaltet torsk med råkostsalat, eggesmør og dill
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Lettsaltet torsk med råkostsalat, eggesmør og dill

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
2 stk
dill
Dill
1 bunt
Smør (Melk)
50 g

Lettsaltet torsk

lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1½ l

Råkostsalat

norsk eple
Norsk eple
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 561 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt gulrøttene i grove biter og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter, om du heller foretrekker det.

  1. Poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
  2. Eggesmør: Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll, tørk og finhakk dillen. Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i terninger. Smelt 50 gram smør i en kjele, og tilsett eggene og dillen rett før servering. Krydre med grovkvernet pepper.     
  3. Lettsaltet torsk: Kok opp 1½ liter vann i en kjele. Legg fisken i det varme vannet, og la den trekke på lav varme under lokk i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta fisken ut av kjelen, og la den renne av seg på litt kjøkkenpapir. Ta gjerne av skinnet før servering.   
  4. Råkostsalat: Skyll eplet og kutt sitronen i båter. Skrell gulrøttene, og riv dem og eplet på den grove siden av et rivjern, og ha det over i en bolle. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Server resten av sitronbåtene til retten.  
  5. Håper det smaker!