Laktosefri
Glutenfri
Lofotburgere med pannestekte grønnsaker, knuste persillepoteter og aioli
4.02 (142)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Olivenolje
1 ss
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Spinat
100 g
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 478 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos i stedet. Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med litt smør. Spe på med melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Skyll og tørk spinaten.
Fordel lofotburgerne utover et stekebrett med bakepapir. Stek burgerne i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett gulrøttene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i spinaten, og stek det hele i et par minutter til, til spinaten har falt sammen. Vend inn litt smør, og smak til med salt og pepper.
Skyll og finhakk persillen. Sil vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Vend inn persillen og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!