Laktosefri
Japansk kyllingschnitzel med syrlig kålsalat, jasminris og teriyakisaus
4.18 (259)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- sukker
- soyasaus
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Panering
½–1 pakke
Egg
1 stk
Hvetemel
½ dl
Strimlet hodekål
150 g
Norsk eple
1 stk
Vårløk
½ pakke
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Aioli
½ pakke
Sukker
½ ts
Soyasaus
1 ss
Lime
½ stk
Vårløk
½ pakke
Teriyakisaus
½–1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 974 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 92 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne fettet på kyllingen for bedre smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kyllingen først i mel, så i egg og sist i paneringen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek kyllingschnitzlene i 3–4 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile et par minutter, og kutt kyllingen i mindre biter før servering.
Skyll og kutt eplet og all vårløken tynt. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha tomaten, kålen, eplet og halvparten av vårløken i en bolle, og tilsett ½ ts sukker, saften fra halve limen, 1 ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Del resten av limen i båter. Topp retten med limen, resten av vårløken, teriyakisausen og ønsket mengde av chiliflakene.
God middag!