Meksikansk bowl med mørkokt svinenakke, bønner og avokadohummus
Glutenfri

Meksikansk bowl med mørkokt svinenakke, bønner og avokadohummus

4.25 (68)
Under 30 min
11 Ingredienser
Dekk middagsbordet til meksikansk fest en vanlig ukedag med denne bowlen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
    Jasminris
    135 g
    Mørkokt svinenakke
    300 g
    Chiliflak
    ½–1 pakke
    Svarte bønner
    1 pakke
    Tomat
    1 stk
    Lime
    1 stk
    Koriander
    1 bunt
    Mais
    1 pakke
    Rødløk
    ½–1 stk
    Avokadohummus
    1 pakke
    Hvitløksdressing
    ½–1 pakke
    (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 967 kcal
    • Fett: 47 g
    • Karbohydrater: 85 g
    • Protein: 52 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server chiliflakene ved siden av retten hvis du ikke er så glad i sterk mat. Vend gjerne løken og tomaten inn med avokadohummusen, for en enda mer spennende hummus!

    Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
     Tilbered risen som anvist på pakken. 
     Ha kjøttet og kraften fra pakken over i en ildfast form. Dryss over chiliflakene (se tips), og stek kjøttet midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Sil laken av bønnene, skyll dem i kaldt vann, og ha dem i formen sammen med kjøttet de siste 5 minuttene av steketiden. Riv det ferdigstekte kjøttet fra hverandre med to gafler.
     Skyll tomaten, limen og korianderen. Hell laken av maisen. Kutt tomaten i terninger, limen i båter og grovhakk korianderen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Server risen i skåler, og fordel kjøttet, bønnene, tomaten, løken og maisen oppå. Topp retten med avokadohummusen, hvitløksdressingen og korianderen, og server limebåtene til. 
    God middag!