Hoisinglasert svinenakke med sesamstekt brokkoli og jasminris

Emilies favoritter

Laktosefri
Glutenfri

Hoisinglasert svinenakke med sesamstekt brokkoli og jasminris

4.15 (156)
Under 30 min
9 Ingredienser
Hoisinsausen er en klassiker i det kinesiske kjøkkenet. Denne søte, fyldige sausen med umamismak løfter kjøttet til nye høyder.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Mørkokt svinenakke
300 g
Vårløk
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Oksebuljong
½ pakke
Vann
1 dl
Jasminris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 770 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha sesamfrøene i en tørr og varm stekepanne, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de blir gylne. Dette gir frøene en nøtteaktig smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Ha kjøttet og kraften i pakken i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulroten i tynne staver.    
 Ta formen ut av ovnen, ta av folien, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Vend inn hoisinsausen, oksebuljongen og 1 dl vann, og stek kjøttet videre i ovnen i omtrent 10 minutter. Topp med vårløken ved servering. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek brokkolien og gulroten i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken, sesamfrøene og 1 ss smør, og la det hele steke videre i 2–3 minutter, til brokkolien er mør, men fortsatt har litt krønsj. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!