Korea
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Bibimbap med soyastekt sopp, spicy kålsalat og stekt egg
3.85 (110)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- soyasaus
- olivenolje
- olje
- salt
Jasminris
135 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
½ pakke
Srirachasaus
½ pakke
Delt kinakål
200 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ts
Egg
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Aromasopp
200 g
Sesamfrø
½ pakke
Soyasaus
1 ss
Spinat
50 g
Sesamfrø
½ pakke
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Srirachasaus
½ pakke
Soyasaus
3 ss
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 533 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag kålsalaten dagen før for å la smakene utvikle seg enda mer.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Ha det i en skål, og bland inn tomatpurèen, 1 ss eddik, 2 ts sukker og ønsket mengde av srirachasausen. Srirachasausen er en sterk chilisaus, så smak dere fram til en passende styrke. Skyll og grovhakk kinakålen, og bland den godt sammen med marinaden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i omtrent 3 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt. Legg eggene over på en tallerken.
Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken og kutt løken i strimler. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Stek soppen og løken i omtrent 3 minutter. Tilsett litt olje, sesamfrøene, hvitløken og 1 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 1 minutt.
Skyll og tørk spinaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn resten av sesamfrøene, ½ ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt.
Rør sammen resten av srirachasausen, 3 ss soyasaus og 1 ts sukker i en liten skål.
Fordel risen, kålsalaten, soppen og spinatsalaten i skåler. Topp med speileggene og sausen.
God middag!