Korea
Laktosefri
Japchae - Soyamarinerte eggenudler med grønnsaker, sesamfrø og reker
3.85 (118)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Sesamfrø
2 pakke
Eggenudler
125 g
Gulrot
1 stk
Purre
1 stk
Pak choy
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Lime
1 stk
Reker
100 g
Rød chili
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 614 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til aiolien med finhakket chili.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i pannen i omtrent 2 minutter, til de får en nøttebrun farge.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Ha aiolien i en skål og smak til med limesaft. Kutt resten av limen i båter og server til retten.
Skrell og kutt gulroten i strimler eller tynne skiver. Kutt purreløken i to på langs og skyll den godt innvendig. Kutt den deretter i skiver. Skyll og kutt pak choyen i tynne strimler. Kutt soppen i mindre biter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene, purreløken, og soppen i omtrent 5 minutter. Krydre med litt salt. Ha det over i en serveringsskål.
Ha de ferdigkokte nudlene i skålen med grønnsakene, og bland inn pak choyen, den kinesiske wok- og dippsausen og halvparten av de ristede sesamfrøene.
Hell av laken fra rekene. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Vend rekene og chilien inn med nudlene og grønnsakene. Topp retten med resten av sesamfrøene.
God middag!