Godt og rimelig
Godt og rimelig
Grønnsaks- og linsesuppe med grønne kyllingkjøttboller og pasta
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
Spinat
50 g
Kyllingkjøttdeig
300 g
Urtemiks
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1½–2 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Grønne linser
1 boks
Vann
6 dl
Mezze maniche
100 g
Flatbrød
2 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 659 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et glass med vann på benken til å dyppe skjeene i, og ha litt av vannet i håndflatene, så slipper farsen lettere når den rulles til boller. Du kan koke bollene rett i suppen uten å steke dem først. La dem da trekke i omtrent 4 minutter.
Skyll og finhakk spinaten, og ha den i en bolle sammen med kjøttdeigen, urtemiksen, maisstivelsen og buljongen. Krydre med salt og pepper, og kna deigen godt sammen. Rull små boller av deigen ved bruk av to skjeer, eller bruk hendene (se tips).
Kok opp 6 dl vann sammen med buljongen. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Sil og skyll linsene. Når buljongen koker, ha i løken, hvitløken, gulrøttene og kålroten. La suppen småkoke i omtrent 20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Tilsett linsene de siste 3 minuttene av suppens koketid. Smak til med salt og pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbollene i omtrent 3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Ha bollene i suppen når det gjenstår omtrent 3 minutter av suppens koketid.
Server flatbrødene til suppen. God middag!
God middag!