Indisk spinatgryte med halloumi
Glutenfri
Vegetar

Indisk spinatgryte med halloumi

4.31 (176)
Under 30 min
14 Ingredienser
Halloumi er opprinnelig en kypriotisk ost, men den salte osten passer også perfekt i denne indiske spinatgryten, som et alternativ til paneer.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Spinat
50 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2½ dl
Hvitvinseddik
1 ss
Gulrot
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 930 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 102 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Palak-sausen kan mikses jevn med en stavmikser før du har i spinaten.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell ingefæren, hvitløken og løken. Finriv ingefæren og hvitløken på et rivjern. Kutt løken og tomaten i terninger. 
 Varm opp en stor tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren, hvitløken, løken, garam masala-krydderet, tomatpuréen og ønsket mengde av chiliflakene i 3–4 minutter. Tilsett tomaten, 2½ dl vann, 1 ss hvitvinseddik og kokoskremen, og la det småkoke i 6–7 minutter. Ta kjelen av varmen, og ha i spinaten. Smak til med salt og pepper.
 Skrell og grovriv gulroten på et rivjern, og bland den med yoghurten i en serveringsskål. Smak til med salt.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Kutt osten i terninger. Stek halloumiterningene i omtrent 1–2 minutter på hver side, til de er gylne. 
Topp spinatgryten med halloumien og gulrotraitaen, og server mangochutneyen til.
God middag!