Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Pasta carbonara med bacon og grønne erter

4.16 (4246)
Under 20 min
10 Ingredienser
Carbonara er en klassisk italiensk pastafavoritt med sprøstekt bacon, friske, grønne erter og en god kremet saus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Pasta
200 g
(Hvete)
Baconterninger
150 g
Gul løk
½ stk
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Eggeplommer
2 stk
(Egg)
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 896 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med litt av kokevannet.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, til det er sprøtt. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Tilsett løken, og stek videre i et par minutter, til den er lett gyllen.   
 Ha i matfløten, og la pastasausen småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Knekk eggene og skill eggeplommene fra eggehvitene. Vend en og en eggeplomme inn i pastasausen rett før servering (se tips).    
 Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten og tomatterningene i en salatbolle, og vend inn balsamicovinaigretten rett før servering.  
 Bland sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med den revne osten og grovkvernet pepper.
God middag! 
God middag!