Karbonader med løk, tyttebærglasert eple, soppsaus og potetskiver med grønnkål

Karbonader med løk, tyttebærglasert eple, soppsaus og potetskiver med grønnkål

4.23 (235)
Under 30 min
8 Ingredienser
Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til den tradisjonelle karbonaden.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Gul løk
1 stk
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Soppsaus
½ pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Norsk eple
½–1 stk
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 705 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha litt pepper i sausen. Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter, det gir pepperen en mildere smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 20 minutter.  
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper, og ha løken over i en serveringsskål.   
 Ha litt smør i stekepannen fra forrige punkt, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ta stekebrettet med potene ut av ovnen, og vend inn grønnkål- og brokkoliblandingen. Legg karbonadene over/på toppen, og stek det hele videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.  
 Skyll og kutt eplet i terninger.  Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek eplet i omtrent 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.    
Vel bekomme!
God middag!