Laksefilet med pannestekt kål, fullkornsris og soya- og ingefærsaus
Roede
Laktosefri

Laksefilet med pannestekt kål, fullkornsris og soya- og ingefærsaus

4.24 (654)
Under 30 min
7 Ingredienser
Sausen med asiatiske smaker får den saftige laksen til å skinne i denne retten. Pannestekte grønnsaker er friskt tilbehør med deilig krønsj.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • salt
  • pepper
Fullkornsris
135 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Margarin
1 ss
(Melk)
Hodekål
300 g
Reddiker
1 pakke
Purre
1 stk
Olje
½ ss
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 694 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg den i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Fordel soya- og ingefærsausen og 1 ss margarin over fisketykkene. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Skyll kålen og reddikene. Snitt purren i to og skyll den nøye for jord. Kutt kålen og purren i strimler. Kutt reddikene i to eller fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5–6 minutter, til kålen har falt litt sammen. Krydre med salt og pepper.
 Kutt limen i båter, og server båtene til retten. 
125 g Grønnsaker: 150 g Kokt ris: 100 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!