Kremet linguine med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner
Vegetar

Kremet linguine med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner

4.17 (107)
Under 30 min
12 Ingredienser
Arrabiata betyr sint på italiensk, og beskriver rettens sterke smaker. Denne sausen, med frisk chili og hvitløk, er perfekt til kremet linguine.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olje
  • sukker
Squash
1 stk
Pinjekjerner
1 pakke
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½ stk
Oregano
1 pakke
Moste tomater
½ flaske
Fullkornslinguine
200 g
(Hvete)
Egg
2 stk
(Egg)
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Pastavann
½ dl
Gressløk
1 pakke
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 848 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kjøre tomatsausen glatt med en stavmikser. Spar gjerne på eggehvitene, og bruk dem i en omelett.

Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft.
 Skyll og kutt squashen i ½ cm tykke skiver. Fordel squashen utover kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle, og strø over litt salt. La squashen ligge i omtrent 5 minutter, og tørk av saltet.
 Fordel squashen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og pepper. Stek squashen i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen. Strø pinjekjernene over squashen når det gjenstår 3 minutter av squashens steketid.
 Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Rens og finhakk chilien. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, oreganokrydderet og ønsket mengde av chilien i 2 minutter. Ha i de moste tomatene, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker (se tips).
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Hell vannet av pastaen, men spar på omtrent ½ dl av pastavannet. Ha pastaen tilbake i kjelen. Knekk eggene, og skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland eggeplommene, crème fraîchen og litt pepper i en bolle. 
Sett kjelen med pastaen på en kokeplate på middels varme, og vend inn den kremede eggeblandingen. Varm det hele opp under omrøring, til blandingen har tyknet. Spe på med pastavannet, litt etter litt, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Skyll, tørk og finhakk gressløken. Dryss gressløken og riv mozzarellaen over retten ved servering.
God middag!