Massaman thai-kyllingcurry med poteter, jasminris og koriander
Laktosefri
Glutenfri

Massaman thai-kyllingcurry med poteter, jasminris og koriander

4.18 (264)
Under 30 min
12 Ingredienser
Massaman curry er en fyldig og smaksrik gryterett fra Thailand. Her får du den med saftig kylling, frisk koriander og knasende peanøtter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • sukker
  • vann
  • olje
Jasminris
135 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bakepotet
1 stk
Kyllinggyros
300 g
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Lime
½ stk
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Sukker
½–1 ss
Vann
2 dl
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1018 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 108 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten kan være litt sterk for de minste, så smak deg frem til en passende styrke.

 Tilbered risen som anvist på pakken.  
 Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll og kutt poteten i terninger.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett gulrøttene, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3 minutter under omrøring.   
Ha i kokoskremen, 2 dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. La curryen småkoke under lokk på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Rør om underveis, så curryen ikke svir seg. Ta av lokket og la curryen småkoke i omtrent 5 minutter til, eller til potetene er møre. Smak til med 1 ss soyasaus, ½–1 ss sukker og saften fra den halve limen (se tips).  
 Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp med korianderen og peanøttene, og server limebåtene til retten.  
God middag!