Lettsaltet torsk med råkostsalat, eggesmør og dill
Laktosefri
Glutenfri

Lettsaltet torsk med råkostsalat, eggesmør og dill

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Egg
2 stk
(Egg)
Dill
1 bunt
Smør
50 g
(Melk)
Lettsaltet torskefilet
325 g
(Fisk)
Vann
1½ l
Norsk eple
1 stk
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 561 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt gulrøttene i grove biter og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter, om du heller foretrekker det.

Kok potetene i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
 Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll, tørk og finhakk dillen. Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i terninger. Smelt 50 gram smør i en kjele, og tilsett eggene og dillen rett før servering. Krydre med grovkvernet pepper.     
 Kok opp 1½ liter vann i en kjele. Legg fisken i det varme vannet, og la den trekke på lav varme under lokk i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta fisken ut av kjelen, og la den renne av seg på litt kjøkkenpapir. Ta gjerne av skinnet før servering.   
 Skyll eplet og kutt sitronen i båter. Skrell gulrøttene, og riv dem og eplet på den grove siden av et rivjern, og ha det over i en bolle. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Server resten av sitronbåtene til retten.  
Håper det smaker!
God middag!