Meksikanske fiskepinner med krydderris, chilirømme og koriander

Meksikanske fiskepinner med krydderris, chilirømme og koriander

3.98 (132)
Under 30 min
11 Ingredienser
Fiskepinner er en klassiker for mange av oss. Her får du en litt mer krydret variant, en meksikansk smakseksplosjon som vil falle i smak hos store og små.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Garam masala
1 pakke
Basmatiris
135 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Erter
125 g
Vann
4 dl
Meksikanske fiskepinner
400 g
(Fisk, Hvete)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 875 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 105 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og finhakk løken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje.
 Stek løken og paprikaen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett garam masala-krydderet, og stek videre i 1 minutt. Tilsett risen, grønnsaksbuljongen og 4 dl vann. Kok opp, og la det koke på middels varme under lokk i omtrent 10 minutter, til væsken er kokt inn. Ha i ertene når det gjenstår 2–3 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
 Legg fiskepinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er gylne og sprø.
 Ha rømmen i en skål, og rør inn ønsket mengde av chiliflakene. Smak til med salt og pepper.
 Skyll, rist og grovhakk korianderen. Skyll og kutt limen i båter. Topp retten med korianderen og server limebåtene til.
God middag!