Kremet selleririsotto med svinefilet og bakte rotgrønnsaker
Laktosefri
Glutenfri

Kremet selleririsotto med svinefilet og bakte rotgrønnsaker

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Oksebuljong
1 pakke
Sitron
1 stk
Vann
5 l
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Gressløk
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 618 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbeten avgir mye farge, så bruk gjerne plasthansker, plastskjærebrett og et forkle når du tilbereder dem.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kutt bort skallet på selleriroten, og kutt den i grove biter. Skrell og kutt beten og gulrøttene i grove biter. Fordel selleriroten utover den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og beten og gulrøttene utover den andre halvdelen. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. 
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett risottorisen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i oksebuljongen og 5 dl vann, litt og litt. La vannet nesten koke inn før du tilsetter mer. La det småkoke i 15–18 minutter, til risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og la det hvile frem til servering.
 Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha den bakte selleriroten og 1 dl melk i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser til en jevn purè. Vend ønsket mengde av selleripurèen og 1 ss smør inn i risottoen, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen, salt og pepper. 
Skyll og finhakk ønsket mengde av gressløken, og topp retten med den. 
God middag!