Grove karbonader med kokte poteter, ertestuing og løksjy

Grove karbonader med kokte poteter, ertestuing og løksjy

4.11 (811)
Under 20 min
5 Ingredienser
Karbonader med løksjy og ertestuing. Her får du det meste ferdiglaget og klart til en herlig hverdagsmiddag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Ertestuing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 828 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket hvitløk med potetene før du ovnsbaker dem for ekstra smak.

 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha ertestuingen over i en serveringsskål ved servering.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene 2–3 minutter på hver side, og legg dem over på en tallerken.
 Skrell løken, og kutt den i to og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Ha i litt ny olje, og bland inn 1 ss hvetemel. Ha i 3 dl vann og oksebuljongen, og la sjyen småkoke i 2–4 minutter. Smak til med salt, pepper og soyasaus, og legg karbonadene tilbake i stekepannen.
God middag! 
God middag!