Svinefilet med grovknuste poteter, brokkoli og brun saus
Roede
Glutenfri

Svinefilet med grovknuste poteter, brokkoli og brun saus

4.11 (76)
Under 30 min
7 Ingredienser
Svinefilet – mager og delikat, pannestekt med fyldig saus og grovknuste poteter. Kjent, kjært og godt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Margarin
1 ss
(Melk)
Sjampinjong
100 g
Filetstykke av svin
300 g
Brun saus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
1 ss
Vann
½ dl
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 471 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek rødløken sammen med kjøttet hvis du heller ønsker det.

 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med urtemiksen og litt salt og pepper. 
 Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt dem i fire. Skjær kjøttet i skiver på omtrent 2 cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og kjøttet i omtrent 2 minutter. Snu kjøttet, og stek det videre i 2 minutter på den andre siden. Krydre med salt og pepper. Tilsett den brune sausen og ½ dl vann, og gi det et lite oppkok. Ha lokk på stekepannen, og la den stå på svak varme frem til servering. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kok grønnsakene i 4–5 minutter, og hell av vannet.  
God middag! 
125 g Saus: 2 ss Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!