Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål, panert mozzarella og hvitløksdressing
Vegetar

Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål, panert mozzarella og hvitløksdressing

3.93 (85)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
400 g
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Grønnkål
50 g
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Panering
½ pakke
Urtemiks
½ pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
½ dl
(Egg, Hvete)
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 668 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Høvle en gulrot på langs i tynne bånd og pynt retten med. Bruk gjerne plasthansker når du skreller betene da de lett setter farge på hendene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skrell gulrøttene, betene (se tips) og rødløken, og kutt dem i jevnstore biter eller båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn saften fra halve sitronen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.       
 Kok bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.   
 Bland sammen paneringen og urtemiksen på en tallerken. Ha ½ dl hvetemel på en annen tallerken. Knekk egget i en vid skål, og visp det sammen med en gaffel. Kutt osten i fire skiver og tørk skivene godt med kjøkkenpapir. Krydre osten med litt salt og pepper. Vend osteskivene først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 1 minutt på hver side.   
 Sil vannet fra den ferdigkokte bulguren, og vend den sammen med de ovnsbakte grønnsakene og grønnkålen.  
Kutt resten av sitronen i båter og server sitronbåtene og hvitløksdressingen til retten.
God middag!