Kyllingbryst med ovnsbakt sellerirot, rosettkål og rødvinssaus
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingbryst med ovnsbakt sellerirot, rosettkål og rødvinssaus

4.24 (169)
Under 30 min
6 Ingredienser
Kyllingbrystet blir saftig når det ovnsbakes. Enda bedre blir det med pannestekt rosettkål og rødløk og en nydelig saus til.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Poteter
350 g
Olje
1 ts
Kyllingbryst
300 g
Olje
1 ts
Rosettkål
1 pakke
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen, til kjernetemperaturen når 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt selleriroten i terninger. Skyll og kutt potetene i to. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over på stekebrettet med grønnsakene, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips).
 Skyll og tørk rosettkålen. Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2–3 minutter. Ha i rosettkålen, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med litt salt og pepper. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag! 
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!